Spreken is Zilver, Vragen is goud.

Spreken is zilver, vragen is goud

Gekoppeld aan het boek 'Spreken is zilver, vragen is goud. In dialoog met ouderen' is de eendaagse training 'In dialoog met ouderen' ontwikkeld.

In gesprek gaan met ouderen is een uitdaging! Ouderen zijn niet alleen grijs en oud, ze zijn ook nog steeds sprankelend en jong. Ze zitten boordevol verhalen, gedachten, emoties en wijsheid. In deze training leer je met hen te communiceren door de dialoog aan te gaan.

Voor wie?

De training is geschikt voor iedereen die met ouderen werkt of graag met ouderen in contact komt. We bieden de training op maat aan op locatie, bij woonzorgcentra of welzijnsinstellingen. Ook particulier inschrijven is mogelijk.

Wat leer je?

Je leert in deze training op een goede manier contact te maken met ouderen. Je oefent jezelf in goed luisteren en in het stellen van open en uitnodigende vragen. Je leert een gespreksstructuur hanteren en je kweekt zelfvertrouwen.

Na afloop van de training:

  • ben je in staat zelfstandig een gespreksgroep voor ouderen op te zetten en te begeleiden
  • kun ook in een-op-een gesprekken goed contact maken met ouderen
  • weet je ouderen pure aandacht te geven, waardoor zij zich gezien en gehoord voelen en het beste van zichzelf laten zien
  • kun je een band met ouderen aangaan die de kwaliteit van leven voor jou en hen verbetert.

Dagindeling

We starten om 10.00 uur met kennisoverdracht en oefenen in de ochtend verschillende gesprekstechnieken. 's Middags trainen we het liefst met 'echte' ouderen, groepjes bewoners van het huis. De dag eindigt om 16.00 uur.

Een training gaat door bij minimaal zeven deelnemers, het maximum is twaalf. Bij aanmelding van minder dan zeven deelnemers per locatie proberen we een combinatie te maken. Aan de training is een bewijs van deelname verbonden.
Voor een optimaal resultaat is het aan te bevelen het boek 'Spreken is zilver, vragen is goud. In dialoog met ouderen' voorafgaand aan de training te lezen. Het boek is hier te bestellen:

Aanmelden voor een training? Kies een van de onderstaande opties:

Klik hier voor individuele aanmelding

Klik hier voor training op eigen locatie